maandag 26 maart 2012

Beautyking Jelle

Jelle is natuurlijk de mooiste teckel van de hele wereld? Althans dat vind ik, maar ja ik geloof niet dat ik geheel onpartijdig ben.
Tijdens de teckelwandeling (zie blog 13 februari 2012) liet ik vallen dat ik wel eens een onpartijdige blik over mijn vriendje wilde laten gaan.
Al meteen werd ik uitgenodigd voor de regioclubdag om het kampioenschap van de regio Noord-Brabant & Zeeland dat gisteren plaatsvond.

En dus togen we gisteren richting Hoeve. Jelle met zijn haren in de krul en zijn mooiste showlijntje aan :-)
Hoewel ik van te voren gewaarschuwd was voor dergelijke tentoonstellingen, was de sfeer hier prima. De echte showmensen was gevraagd hier vooral een kans te geven aan de huis-tuin-en-keuken hond. (Dachten ze soms dat wij anders geen kans zouden maken :-)
Jelle was ingedeeld in de jeugdklasse met nummer 18.
Dus nadat de 17 honden ons voor waren geweest mochten wij de 'ring' in.
Eigenlijk is het een rondje lopen op een stuk vloerbedekking (voor de weerstand en het mooiere gangwerk, je hoort; hier spreek een kenner). Daarna op tafel voor een kort lichamelijk onderzoek.
En dan volgt de uitslag........Jelle kreeg twee keer een U (staat voor Uitmuntend) en op alle andere vlakken scoorde meneer een ZG (staat voor Zeer Goed).
Dit alles met de mededeling dat hij een veelbelovend hondje is met een geweldig koppie en dat de keurmeester erg benieuwd is hoe hij wordt als hij ouder (volgroeid) is. Tja, zijn we dat niet allemaal....

Maarre mijn mannetje mocht dus deelnemen achter het bordje 1. En mag zich een jaar lang 'beste kaninchen ruwhaar in de jeugdklasse' noemen!!
Ook mochten we deelnemen aan de kampioenschapsronde in de jeugdklasse.
Helaas moest hij het daar afleggen tegen twee (naar mijn mening veel lelijkere) teckels en kregen we uiteindelijk geen kampioenstitel.
Beste kaninchen ruwhaar regio Noord Brabant & Zeeland 2012
Sterallures heb ik overigens nog niet kunnen ontdekken bij mijn kleine vent.
Vanmorgen speelde 'het uur' hem parte, want terwijl ik mijn bammetjes stond klaar te maken plofte meneer weer heerlijk in zijn bench....voor zijn schoonheidsslaapje!

woensdag 21 maart 2012

Een update

Dacht ik hier even een update te gaan geven, zie ik bij het openen van de site dat alle foto's verdwenen zijn....Oei!
Nou, eerst maar eens even kijken hoe ik er die weer op krijg...